Correspondentie van A.J.P. Borstlap, 1937-1940 [1945-1946].

Identifier
MF2055216
Language of Description
Dutch
Alt. Identifiers
  • 421-424
Dates
1 Jan 1937 - 31 Dec 1946
Level of Description
Other
Source
EHRI Partner

Scope and Content

In het infanterie-kampement Makassar (Celebes, Nederlands-Indië) maakte A.J.P. Borstlap een rijk geïllustreerd dagboek met de titel 'O'Reksama! Triest relaas van een krijgsgevangenschap bij de Jappen, van 13 januari tot 13 september 1945'.

Note(s)

  • A.J.P. Borstlap was na zijn artsexamen een jaar werkzaam als patholoog-anatoom en werd daarna personeelschef bij de geneeskundige dienst van het Koninklijk Nederlands-Indische Leger (KNIL).
    In 1937 vertrok hij met zijn vrouw Annie naar Nederlands-Indië, waar hij als arts vele reizen zou maken. Over die vaak hectische ''tournees", en zijn prille gezinsleven (hij en Annie kregen twee kinderen in Nederlands-Indië), schreef hij wekelijks zijn familie in Scheveningen. De briefwisseling met de familie, die in december 1940 ophield, werd na zijn krijgsgevangenschap in 1945 hervat. Terug in Nederland werd Borstlap vanuit het ministerie van Overzeese Gebiedsdelen verantwoordelijk voor de verzorging van gerepatrieerden en Indonesische studenten.

Subjects

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.