Brieven van familie en gemeenteleden aan dominee J.A. Mulder, 1940-1946.

Identifier
MF2418585
Language of Description
Dutch
Alt. Identifiers
  • 585-586
Dates
1 Jan 1940 - 31 Dec 1946
Level of Description
Other
Source
EHRI Partner

Note(s)

  • Jacob Arthur Mulder (Lisse 17 maart 1908) was predikant in Meeden (Groningen). Hij ontving brieven van verschillende gemeenteleden. Een man die voor de arbeidsinzet naar Frankfurt was uitgezonden, verbaasde zich erover dat het in de grote stad niet drukker was dan in Veendam: "Je treft hier veel Hollanders aan vooral onder de tramconducteurs". Een boer die naar Lager Eldenholz in Mecklenburg kon er niet over uit dat hij in de industrie werd ingezet: "stel u voor, een landbouwer op een fabriek".

    Aan een chauffeur die in de Oekraïne gestationeerd was, stuurde dominee Mulder regelmatig krantjes zoals "Nederland in den vreemde". Dit blad, bedoeld voor de geestelijke verzorging van tewerkgestelden, werd gretig gelezen door de Nederlandse chauffeurs.

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.