Archieven van de familie Schunck. (1828) 1874-1997

Identifier
430
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1874 - 31 Dec 1997
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

9,75 meter

Creator(s)

Scope and Content

De Firma Schunck groeide uit van een kleine weverszaak tot het grootste warenhuis in Heerlen. Gedurende meer dan een eeuw is het gerund door vier opeenvolgende generaties van de familie Schunck. De Firma Schunck bezat in Heerlen verschillende panden, waarvan de bekendste het Glaspaleis is. Dit pand is tot een van de meest invloedrijke gebouwen van de 20e eeuw uitgeroepen door de Union of International Architects. Tegenwoordig is het Glaspaleis een cultureel centrum. De archieven van de familie Schunck zijn voor het overgrote deel afkomstig uit de nalatenschap van Leo Schunck, die voor de Tweede Wereldoorlog hoofd inkoop was en na de oorlog in de directie kwam en het familiebedrijf tot 1972 leidde. In Leo's nalatenschap liepen het bedrijfsarchief, het familiearchief en een uitgebreide documentatiecollectie volledig door elkaar. Bij de inventarisatie zijn de stukken zo veel mogelijk geordend naar de betreffende bedrijven en personen. Naderhand zijn ook stukken van andere leden van de familie Schunck aan het archief toegevoegd.

Conditions Governing Access

beperkt openbaar

Process Info

  • This fonds has been selected by EHRI from the online service Wegwijzer Archieven WO2 at www.archievenwo2.nl based on the Dutch subject heading 'Jodenvervolging' attributed to file descriptions within the collection. Only file descriptions with subject heading 'Jodenvervolging' provided by the Wegwijzer Archieven WO2 have been included.

  • Rijckheyt - Centrum voor Regionale Geschiedenis

Subjects

Places

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.