Correspondentie, o.a. van en aan Limperg, betreffende het lot der in februari 1943 gearresteerde en vervolgens in Vught geïnterneerde Amsterdamse stud...

Identifier
MF782413
Language of Description
Dutch
Alt. Identifiers
  • NL-AsdNIOD/212d/1e
Dates
1 Jan 1943 - 31 Dec 1943
Level of Description
File
Source
EHRI Partner

Scope and Content

Correspondentie, o.a. van en aan Limperg, betreffende het lot der in februari 1943 gearresteerde en vervolgens in Vught geïnterneerde Amsterdamse studenten en Limpergs bemoeienissen met hun invrijheidstelling; voorts een rondschrijven van de rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, waarin deze mededeelt, dat naar aanleiding van bovengenoemde arrestaties de colleges en practica tot nadere aankondiging zullen worden opgeschort, alsmede een brief van een student aan Limperg (21 mei 1943; afschrift), waarin verslag wordt gedaan van het leven in het "Studentenlager Mauserwerke" te Berlijn, 7 februari - 21 mei 1943.

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.