Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen

Identifier
MF758829
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1934 - 31 Dec 1939
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

0,1 mete (7 inventarisnummers)

Biographical History

Inleiding

Het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen werd op 21 maart 1933 opgericht (11 dagen vóór de afkondiging van de zgn. "Juden-Boykott" in Duitsland) met als algemene doelstelling de Joodse belangen in Nederland te behartigen. Ten behoeve van de vele Joodse vluchtelingen die weldra over de Duits-Nederlandse grens het land binnenstroomden richtte men, als een onderafdeling, het Comité voor Joodsche Vluchtelingen op. De belangrijkste leiders van het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen waren prof.dr. D. Cohen en A. Asscher.

Asscher houdt als leider van het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen een toespraak.

De toegang is in maart 1978 vervaardigd door de heer A.J. Heumakers.

Conditions Governing Access

Openbaarheid

Het archief is in zijn geheel openbaar.

Note(s)

  • Het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen werd op 21 maart 1933 opgericht met als algemene doelstelling de Joodse belangen in Nederland te behartigen. De belangrijkste leiders van het Comité voor Bijzondere Joodsche Belangen waren Abraham Asscher en David Cohen.

  • Volledig openbaar

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.