Cohen, D.

Identifier
MF758804
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1935 - 31 Dec 1945
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

0,1 meter (15 inventarisnummers)

Biographical History

Inleiding

De collectie is door prof.dr. David Cohen, samen met Abraham Asscher tijdens de oorlog voorzitter van de Joodsche Raad, aan het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie geschonken. De collectie valt uiteen in twee delen: stukken welke het lot der Joden in Nederland vóór, tijdens en na de oorlog betreffen en stukken inzake het proces dat na de oorlog tegen Asscher en Cohen is aangespannen.

Cohen (midden) is aanwezig bij een razzia in juni 1943.

De toegang is in juli 1978 vervaardigd door drs. A.J. Heumakers.

Conditions Governing Access

Openbaarheid

Het archief is voor een groot deel openbaar. Alleen het inventarisnummer 7 is slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.

Note(s)

  • Het archief valt uiteen in twee delen: stukken betreffende het lot van de joden voor, tijdens en na de oorlog en stukken met betrekking tot de strafvervolging die na de oorlog tegen Cohen en de medevoorzitter van de Joodsche Raad A. Asscher is gestart.

  • David Cohen was voorzitter van de Joodsche Raad voor Amsterdam (archief 182).

  • Enkele inventarisnummers van dit archief zijn beperkt openbaar. Details staan vermeld in de rubriek "openbaarheid".

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.