Elte, W.S.H.

Identifier
MF758705
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1941 - 31 Dec 1947
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

0,4 meter (22 inventarisnummers)

Biographical History

Inleiding

W.S.H. Elte was oud-rector van het Joodsch Lyceum te Amsterdam. Het Lyceum, dat in september 1941 werd opgericht, omvatte een Gymnasium en een vijfjarige HBS-B-afdeling. De school ressorteerde tot eind 1942 onder de Gemeente Amsterdam, daarna onder de Joodsche Raad. Zij bestond tot september 1943, toen het geven van onderwijs tengevolge van de razzia's in mei/juni 1943 onmogelijk was geworden. In juni 1942 bedroeg het aantal leerlingen 370.

Van het schoolarchief is slechts een gedeelte bewaard gebleven.

De toegang is in maart 1968 vervaardigd door mevrouw dr. G. Gerritsen-Geywitz.

Conditions Governing Access

Openbaarheid

Het archief is in zijn geheel beperkt openbaar. Het is slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.

Note(s)

  • Elte was rector van het Joodsch Lyceum Amsterdam. Het lyceum dat in september 1941 werd opgericht ressorteerde tot eind 1942 onder de gemeente Amsterdam, daarna onder de Joodsche Raad voor Amsterdam (archief 182). De school bestond tot september 1943, toen het geven van onderwijs als gevolg van de razzia's in mei/juni 1943 onmogelijk was geworden.

  • Deze stukken zijn beperkt openbaar. Zij zijn slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.