Niederländische Aktiengesellschaft für Abwicklung von Unternehmungen (NAGU)

Identifier
MF749561
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1941 - 31 Dec 1944
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

0,75 meter (43 inventarisnummers)

Biographical History

Inleiding

Het archief van de NAGU (Niederlandische Aktiengesellschaft für Abwicklung von Unternehmungen) bestrijkt de jaren 1941-1944.

De toegang is in november 1972 vervaardigd door mejuffrouw A. Kloosterman. Een aanvulling op het archief is in maart 2014 beschreven door drs. R.C.C. Pottkamp.

Conditions Governing Access

Openbaarheid

Het archief is in zijn geheel beperkt openbaar. Het is slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.

Note(s)

  • De N.V. Nederlandsche Maatschappij voor Afwikkeling van Ondernemingen, ofwel de Niederländische Aktiengesellschaft für Abwicklung von Unternehmungen (NAGU) was een naar Nederlands recht opgerichte naamloze vennootschap. Haar doel was het beheren, verkrijgen en vervreemden van handels- en industriële ondernemingen en het verlenen van bemiddeling bij financiële transacties. In feite hield zij zich in opdracht van de Wirtschaftsprüfstelle, welke ressorteerde onder het Rijkscommissariaat, bezig met het ariseren, beheren en verkopen van joodse ondernemingen.

  • Deze stukken zijn beperkt openbaar. Zij zijn slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.