Brief van de burgemeester van 5 december 1940 aan de commissaris van de provincie Overijssel over een voorval als gevolg van samenscholing van enkele NSB-ers in de Grotestraat, 1940 NB Op 28 november ...

Identifier
1111
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1940 - 31 Dec 1940
Level of Description
File
Source
EHRI Partner

Scope and Content

Brief van de burgemeester van 5 december 1940 aan de commissaris van de provincie Overijssel over een voorval als gevolg van samenscholing van enkele NSB-ers in de Grotestraat, 1940 NB Op 28 november hadden enkele NSB-ers zich voor het magazijn Epa aan de Grotestraat geplaatst met een bord met tekst: "Koopt niet bij Joden en warenhuizen, koopt bij middenstanders". Publiek wat het magazijn binnenging werd gefotografeerd. Omdat de APV geen mogelijkheid bood hiertegen op te treden is de volgende dat in een spoedeisende vergadering van de gemeenteraad tot wijziging besloten.

Subjects

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.