Rosenbaum, M.

Identifier
MF770747
Language of Description
Dutch
Dates
1 Jan 1960 - 31 Dec 1980
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

13,6 meter, 109 dozen

Biographical History

Inleiding

Martin Rosenbaum (1903-1979) was advocaat in Amsterdam. Hij behartigde de belangen van Duitse en Nederlandse joodse overlevenden en nabestaanden die een vergoeding wilden voor materiële en immateriële schade ontstaan tijdens of als gevolg van de jodenvervolging. Veel cliënten van Rosenbaum waren na de oorlog niet in Nederland woonachtig.

Conditions Governing Access

Openbaarheid

Het archief is in zijn geheel beperkt openbaar. Het is slechts raadpleegbaar na verkregen schriftelijk toestemming van de directeur van het NIOD. Onderzoekers kunnen zich daartoe schriftelijk wenden tot de directeur van het NIOD.

Note(s)

  • Martin Rosenbaum was advocaat in Amsterdam. Hij behartigde de belangen van Duitse en Nederlandse joodse overlevenden en nabestaanden die een vergoeding wilden voor materiële en immateriële schade ontstaan tijdens of als gevolg van de jodenvervolging. Veel cliënten van Rosenbaum waren na de oorlog niet in Nederland woonachtig.

  • Deze stukken zijn beperkt openbaar. Zij zijn slechts raadpleegbaar na verkregen schriftelijke toestemming van de directeur van het NIOD. Onderzoekers kunnen zich daartoe schriftelijk wenden tot de directeur van het NIOD.

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.