Archief van het Ministerie van Openbare Werken. Bestuur Gesubsidieerde Werken en Wederopbouw. Dossiers van de werken gesubsidieerd door de Staat (Overdrachten 1974-1977).

Identifier
BE / ARA-AGR / 510-III.0142
Language of Description
Dutch
Alt. Identifiers
  • 510-III.0142
Dates
1 Jan 1941 - 31 Dec 1975
Level of Description
Fonds
Source
EHRI Partner

Extent and Medium

1389 nrs. (54 s.m.).

Creator(s)

Scope and Content

In dit bestand vinden we een dossier (dat de jaren 1941-1947 beslaat) met betrekking tot de bouw en vereffening van het arbeidskamp voor uitgewezen Joden in Overpelt – zie nr. 1317. Het dossier bevat onder andere eerder technische briefwisseling tussen een aantal administraties (het Rekenhof, diensten van het Ministerie van Wederopbouw, de gouverneur van de provincie Limburg) over de kwestie welke dienst voor het kamp bevoegd is, wie de eigenaar is van de inboedel, wat de staat van de inboedel is na de bevrijding, enz.

Finding Aids

  • Inventaris van het archief van het Bestuur Gesubsidieerde Werken en Wederopbouw (dossiers van de werken gesubsidieerd door de Staat) door M. Amara en F. Strubbe (ter perse).

Process Info

Subjects

This description is derived directly from structured data provided to EHRI by a partner institution. This collection holding institution considers this description as an accurate reflection of the archival holdings to which it refers at the moment of data transfer.